Bureau voor subsidie- en fondsenwerving

Kunst & Cultuurfondsen

Diverse fondsen ondersteunen projecten uit de kunst & cultuur. De fondsen hebben verschillende manieren om instellingen te ondersteunen. Bijvoorbeeld met projectsubsidies, musea en subsidies voor kunstenaarsinitiatieven. Enkele voorbeelden zijn:

Het Lang Leve Kunst Fonds

 et Lang Leve Kunst Fonds is in januari 2021 gelanceerd als initiatief van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK, met het Prins Bernhard Cultuurfonds als belangrijkste partner. Jaarlijks is er ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven gericht op actieve kunstbeoefening door ouderen. Het fonds geeft financiĆ«le bijdragen aan projecten die dat mogelijk maken. 

Prins Bernhard Cultuur Fonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiĆ«le bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven beloond. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten. 

Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP), Samen Cultuurmaken 2022-2024

Ben je actief in het sociaal of het cultureel domein en werk je eraan om cultuurparticipatie zo toegankelijk mogelijk te maken? Voor en met mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is of die hiertoe drempels ervaren? Dan is de regeling Samen Cultuurmaken iets voor jou. Met deze subsidieregeling wordt samenwerking en ontmoeting tussen instellingen aangemoedigd, zelfstandig professionals in het sociaal en het cultureel domein en cultuurmakers aan. Het kunnen kleine of grote projecten zijn voor alle doelgroepen van jong tot oud.

Mondriaanfonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds en aanjager van de beeldende kunst- en erfgoedsector in Nederland. Jaarlijks zijn er diverse programma's en regelingen. Met een budget van ongeveer 30 miljoen per jaar wil het Mondriaan Fonds een representatieve kunst- en erfgoedsector stimuleren. We behouden wat van waarde is en bieden ruimte aan nieuwe verhalen en andere achtergronden. 

Subsidie voor professionaliseren Drents mkb | PGHM