Bureau voor subsidie- en fondsenwerving

Kunst & Cultuurfondsen

Diverse fondsen ondersteunen projecten uit de kunst & cultuur. De fondsen hebben verschillende manieren om instellingen te ondersteunen. Bijvoorbeeld met projectsubsidies, beurzen en subsidies voor kunstenaarsinitiatieven. Enkele voorbeelden zijn:

VSBfonds

Het VSB fonds vat het begrip 'kunsten' breed op. Het kan gaan om podiumkunsten zoals muziek, theater, dans en zang. Het kan ook gaan om beeldende kunst, film, fotografie, vormgeving, architectuur en letteren. Ook ondersteunen zij projecten die een mix zijn van verschillende kunstvormen of waarin verschillende kunsten elkaar ontmoeten. 

Prins Bernhard Cultuur Fonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiƫle bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven beloond.Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke- en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzonder amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Fonds Cultuurparticipatie (FCP), cultuurmakers van nu

Dit is een laagdrempelige regeling voor kleinschalige projecten op het gebied van kunst en cultuur in de vrije tijd. De regeling is gericht op kleinschalige projecten, waarin cultuurmakers centraal staan. FCP vindt het belangrijk dat de deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze doen en dus meer doen dan alleen uitvoeren. Het is ook belangrijk dat de aanvraagt een nieuwe insteek heeft, dat niet al onderdeel is van  reguliere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een jaarlijks eindconcert. 

Subsidie voor professionaliseren Drents mkb | PGHM