Bureau voor subsidie- en fondsenwerving

Mijn Digitale Zaak

Om te groeien met uw bedrijf, is het belangrijk om efficiënt te werken. Digitalisering kan u daarbij helpen. Veel kleinere ondernemers zoals u willen wel digitaliseren, maar weten niet goed waar zij moeten beginnen. Of de mogelijkheden die zij zien, zijn te kostbaar. Daarom is er ondersteuning in de vorm van Mijn Digitale Zaak. Bent u ondernemer in het mkb met 2 tot 50 werknemers? Met de subsidie via Mijn Digitale Zaak kunt u advies inwinnen en/of technologie aanschaffen om uw basis op orde te krijgen op het gebied van digitalisering. Grijp deze kans dan aan en vraag subsidie aan met 50% subsidie tot een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies.

Aanvragen kan tot woensdag 30 november 2022.

Bijvoorbeeld:

 • Nieuwe klanten vinden, naamsbekendheid vergroten.
 • Conversie: meer verkoop aan bestaande klanten, klantenbinding, klanten vasthouden.
 • Efficiency: tijd besparen, handwerk en fouten minimaliseren, klaar zijn voor groei.
 • Inzicht in de zaak: altijd weten hoe je ervoor staat, ook ten opzichte van anderen. Sturen op basis van inzicht.
 • Personeel betrokken houden en inspireren, werving en selectie, aantrekkelijke werkgever zijn.

Niet in aanmerking komen:

 1. Een aantal zaken komen niet in aanmerking voor subsidie:
 2. Aankoopadvies door de leverancier van de technologie die u wilt aanschaffen of implementeren. Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert.
 3. Betaalde social media abonnementen.

Voorwaarden

 • Binnen 8 weken na de aanvraag volgt een besluit. Indien positief, dan keert RVO het volledige subsidiebedrag vervolgens zo spoedig mogelijk uit als voorschot. Binnen 3 maanden moet het product(en) of dienst(en) zijn aangeschaft. Controle gebeurt achteraf op basis van steekproeven. 

Subsidiabele kosten

 • Externe digitale leverancier; 
 • advieskosten van een digitale externe leverancier met betrekking tot het laten verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering; 


export